Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları

Çift anadal programı, başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan bir programdır. Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında başvurabilir.

Yandal programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan bir programdır. Yandal programlarını tamamlayanlara farklı uzmanlık alanlarında sertifika verilecek.

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması  Esaslarına İlişkin Yönetmelik

Fakültemiz kurulunca belirlenmiş ve üniversite senatosu tarafından onaylanmış çift anadal ve yandal şartları, kontenjanları ve programları aşağıda yer almaktadır.

Çift Anadal Öğrenci Kabul Edilecek Bölüm Bilgileri

Çift anadal müfredatı ilgili bölümün müfredatı ile aynıdır, en az 240 AKTS ile mezun olunur.

Yandal Öğrenci Kabul Edilecek Bölüm Bilgileri

Yandal Müfredatı